Na Kosovu zabranjene sve igre na sreću u narednih 10 godina
Foto: Ilustracija

Na Kosovu zabranjene sve igre na sreću u narednih 10 godina

Kosovska vlada usvojila je danas izmjene i dopune zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica u narednih deset godina, kazao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Taj potez vlade uslijedio je nakon dva ubistva koja su se dogodila u dvije kockarnice prošle sedmice.

Haradinaj je novinarima, nakon sjednice vlade, rekao da je njegov kabinet samo prihvatio zahtjev parlamenta o zabrani kockanja i zatvaranju kockarnica na kosovskoj teritoriji.

"Mi sprovodim zahtjev skupštine. Zahtjev je bio da vlada zabrani kockanje na period od deset godina i sve igre na sreću su zabranjene“, rekao je Haradinaj.

On je podsjetio je da je skupština zahtjev vladi uputila na predlog najuticajnieg opozicionog Demokratskog saveza Kosova.

Haradinaj je najavio da će vlada parlamentu u narednih 30 dana dostaviti izmijenjeni zakon kojim će ta zabrana biti ozakonjena, prenosi Koha.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.