Janović:  U CG nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam
Nikola Janović

Janović: U CG nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam

Ministar sporta i mladih Nikola Janović poručio je da se sinoćna fudbalska utakmica Crna Gora – Engleska, koja je u našoj zemlji doživljena kao praznik sporta, pokušava predstaviti kao incidentna.

"Ako je grupa pojedinaca zaista poslala nedolične poruke to najoštrije osuđujem u ime Vlade i Ministarstva sporta i mladih i poručujem da za to u Crnoj Gori nema i ne može biti ni opravdanja ni razumijevanja. Kao bivši sportista i sada kao ministar poručujem stranoj javnosti da u mojoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam“,  naveo je Janović.

Ministar sporta je podsjetio da je Crna Gora građanski utemeljena država, jedina koja je prošla kroz strahote devedesetih bez rata na svojoj teritoriji, jedina u okruženju koja istinski i dubinski vjekovima živi multietničnost i multikonfesionalnost.

„Naši klubovi i naše reprezentacije, naša Vlada, naši gradovi i sela i naše porodice su tvrđave bogatstva naše različitosti. Duh moje zemlje pokazala je karnevalska atmosfera u kojoj su i ovu utakmicu i prethodne mečeve na ulicama našeg Glavnog grada zajedno iščekivali i domaći i strani navijači, aplaudiranje himni i igračima gostujućeg tima čak i kada daju golove. I zajedničko veselje nakon utakmice bez najmanjeg incidenta“, Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.