Napadač na teniserku Kvitovu dobio osam godina zatvora
Petra Kvitova

Napadač na teniserku Kvitovu dobio osam godina zatvora

Sud u Češkoj Republici osudio je na osam godina zatvora muškarca koji je nožem dva puta ubo teniserku Petru Kvitovu, osvajačicu Vimbldona, u njenom stanu.

Okružni sud u Brnu u utorak je izrekao presudu Radimu Zondri, optuženom da je u decembru 2016. godine Kvitovoj, koju je napao u njenom stanu u Prostejovu, nanio teške tjelesne povrede.

Državni tužilac tražio je 12 godina zatvorske kazne za Zondru, koji se izjasnio da nije kriv. Zonda ima pravo žalbe na presudu od osam godina zatvora.

Kvitova je operisala lijevu ruku kojom igra tenis. Trebalo joj je više od pet mjeseci da se oporavi i vrati na teren.

Kvitova, koja je u januaru ove godine stigla do finala Australijan Opena, trenutno je druga teniserka svijeta. Na Majami Openu, Masters turniru koji se igra ovih dana, Čehinja se plasirala u četvrtfinale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.