Amerikanac pretučen u HN: Ne vraćam se više u Crnu Goru
Foto: Slavica Kosić

Pretukli ga otac i sin sa kriminalnim dosijeom

Amerikanac pretučen u HN: Ne vraćam se više u Crnu Goru

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog.

Ogorčen zbog napada, tvrdi da se u Crnoj Gori ne osjeća sigurno i da se više nikada neće vratiti u našu zemlju.

“Moja djevojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smjestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvijek smo koristili isti put - stepenište, jer je na gugl mapsu pokazivalo da je to najkraći put do centra grada”, priča Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

“Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smijem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokušao sam da objasnim da sam smješten u apartmanu na dvadesetak metara od mjesta gdje smo stajali i da je na gugl mapsu stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz. On se tada još više iznervirao i počeo je da psuje, a onda je mlađi čovjek, kasnije sam saznao da mu je to sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom me je udarao po glavi i tijelu. Pale su mi naočare, a taj stariji čovjek me je pljunuo. ‘Ovo je Crna Gora, nije Amerika’, vikao je čovjek. Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca”, tvrdi Sigalov.

On je objasnio da je za to vrijeme Sabrina zvala pomoć, ali da se niko nije odzavao. Pobjegli do kafića i pozvali policiju. Na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao je napadače i tada su mu rekli da je riječ “o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije”.

Tvrdi da su ga u policiji tada obavijestili da će u ponedjeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom. Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u srijedu. Tvrdi da ne moće da čeka jer se osjeća ugroženo.

O svemu je obavijestio i američku ambasadu u Podgorici.

“U obilasku ovog dijela Evrope, želja nam je bila da vidimo i Crnu Goru, jer smo čuli o ljepotama njenog mora, plaža... Trebalo je da ostanemo do 29. marta i da se ponovo vratimo na ljeto, ali to poslije svega što mi se desilo - sigurno neću”, poručio je Sigalov.

Izvor: Vijesti.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.