Stravična povreda centra BIH: Prelom noge u finišu, iznijet na nosilima (VIDEO)
Foto:Tanjug/AP

Stravična povreda centra BIH: Prelom noge u finišu, iznijet na nosilima (VIDEO)

Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić doživio je tešku povredu lijeve noge i za njega je ova sezona gotova.

Portland je pobijedio Bruklin posle dva produžetka, rezultatom 148:144.

Nurkić je bio najefikasniji sa 32 poena, Lilard je imao jedan manje, Kari je postigao 20, a Rodni Hud 18. U poraženom sastavu Dianđelo Rasel postigao je 39 poena.

Centar Bosne i Hercegovine igrao je fenomenalnu utakmicu protiv Bruklina, ali je u produžetku loše naskočio i kost je pukla.

Nurkić je doživio jednu od najtežih povreda u poslednjih nekoliko godina i spada u rang one koju je pretrpio bek Bostona Gordon Hejvord.

Koliko je zastrašujuća povreda bila govori to da su košarkaši na oba kraja terena bili, malo je reći, zatečeni i u šoku. "Bosanskoj zvijeri" brzo su stigle podrške širom NBA lige i svi se nadaju da će se na teren vratiti jači nego ikad.

Nurkić je za 34 minuta ostvario učinak od 32 poena, 16 skokova, pet asistencija i četiri blokade. Do sada je igrao najbolju sezonu u karijeri i veoma je tužno što je doživio ovako tešku povredu.

Jusuf je brzo iznijet s nosilima i prebačen je u lokalnu bolnicu. Trener Portlanda Teri Stots rekao je da je ovo veoma razarajući trenutak za njegovu ekipu.

B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.