Poplave u Iranu: Bujica nosila oko 200 vozila, najmanje 11 mrtvih (VIDEO)
Foto:Twiter

Poplave u Iranu: Bujica nosila oko 200 vozila, najmanje 11 mrtvih (VIDEO)

Najmanje 11 osoba je poginulo, a 35 je povrijeđeno u poplavama u jugozapadnom Iranu, saopštili su zvaničnici.

Šef iranske direkcije za hitne slučajeve Pir Husein Koljond je potvrdio da je u jednoj ulici u gradu Širazu, na jugozapadu zemlje, bujica nosila automobile čime je izazvana smrt 11 osoba. Prema njegovim riječima, povrijeđeno je 35 osoba.

Dodatne spasilačke i ekipe hitne medicinske pomoći upućene su u poplavom zahvaćenu regiju, prenosi Anadolija..

Iranski zvaničnici su naveli da je bujica nosila oko 200 automobila u Širazu. Zabilježena je veća materijalna šteta.

 

Stotina kuća i poslovnih obejkata poplavljeno je od prošle sedmice od kada su na sjeveru, sjeverozapadu, jugu i jugozapadu Irana zabilježene obilne padavine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.