Engleska favorit ali fudbal je igra
Sa presa

Engleska favorit ali fudbal je igra

Fudbalska reprezentacija Engleske u drugom kolu grupe "A" kvalifikacija za EURO 2020 večeras će biti gost Crne Gore u Podgorici.

"Gordi albion" je favorit te sve osim pobjede gostiju bila bi senzacija.

Fudbaleri Crne Gore spremno dočekuju meč protiv Engleske u drugom kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U Podgorici stiže kvalitetna ekipa, koja je igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva prošle godine. To će biti samo motiv više za ekipu selektora Ljubiše Tumbakovića.

"Ovdje su motivi u drugom pravcu, želimo da se suprotstavimo na realan način, znajući i jačinu rivala. Svi oni su u takmičarskom ritmu, igraju stalno, za razliku od nekih naših igrača. Ali fudbal je igra, može da se dogodi i loš dan, slab trenutak..." rekao je Tumbaković na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

,,Gordi Albion“ u prethodna dva navrata, 2011. i 2013. godine, nije uspio da savlada Crnu Goru u Podgorici.

"Engleska dolazi sa autoritetom, svojim statusom i kao fudbalska nacija i kao država. Kada su pomalo izgubili autoritet prethodnih godina, uradili su mnogo na Mundijalu, pa u Ligi nacija. Sada imaju ozbiljan autoritet, prepoznatljivost u sistemu, igri... Naravno da će im dodatni motiv biti to nas nijesu pobijedili dva puta" smatra selektor.

"Još nijesam igrao protiv reprezentacije kakva je Engleska. Ovo je vjerovatno najbolja ekipa koja je dolazila kod nas, bar od kad sam ja u reprezentaciji. Igraju na visokom nivou, a mladi su. Vjerujemo, naravno, da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat, ali ne prijetimo im",  rekao je vezista španskog Levantea Nikola Vukčević.

Utakmica između Crne Gore i Engleske igra od 20:45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Glavni sudija meča biće Bjelorus Aleksej Kulbakov.

Kvalifikacioni put danas počinje i Srbija, koja će u Lisabonu igrati protiv Portugala. Popularno zvani "orlovi" i bodom bi bili prezadovoljni, pogotovo zbog činjenice što neće nastupiti kompletni.

Još jedna reprezentacija zemlje iz regije Zapadnog Balkana danas će igrati prvi susret u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano u 12 gradova i država Starog kontinenta.

Kosovo će u grupi "A" dočekati Bugarsku, koja je u prvom kolu u Sofiji remizirala s Crnom Gorom (1:1).

Među preostala četiri večerašnja susreta kvalifikacija za EP izdvaja se duel svjetskih prvaka Francuza i Islanda, dok će još snage odmjeriti Turska-Moldavija, Andora-Albanija i Luksemburg-Ukrajina. 
 

Kodex/Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.