Sautgejt: Crna Gora je kvalitetna, ali ćemo nastojati da iskoristimo naše prednosti
Sautgejt i Henderson, foto:AA

Sautgejt: Crna Gora je kvalitetna, ali ćemo nastojati da iskoristimo naše prednosti

Fudbalska reprezentacija Engleske doputovala je sinoć u Podgoricu, gdje će danas protiv Crne Gore odigrati meč drugog kola kvalifikacija za EP 2020. Selektor „gordog albiona“ Geret Sautgejt poručio je će njegova ekipa pokušati da popravi skor u mečevima sa Crnom Gorom.

Englezi su stigli u Podgoricu poslije sjajnog starta kvalifikacija i pobjede nad Češkom, 5:0. 

Današnju susret Engleske i Crne Gore biće peti međusobni duel ove dvije reprezentacije. U prethodna četiri duela, Engleska je slavila samo jednom, a tri duela su završene neriješenim rezultatom. 

“Znam da smo u prethodna četiri duela sa Crnom Gorom ostvarili samo jednu pobjedu uz tri neriješena meča. Nastojaćemo u duelu koji slijedi, da popravimo taj skor”, kazao je Sautgejt na konferenciji za novinare. 

Na pitanje engleskih novinara da li se plaše atmosfere u Podgorici, s obzirom na to da se igra na malom stadionu, gdje je publika agresivna, engleski selektor je kazao da to nije ništa neobično za fudbalere. 

„Bio sam već u Podgorici sa selekcijom Engleske i znam sa koliko motiva će se Crna Gora boriti u meču koji slijedi i koliko će im značiti podrška sa tribina u psihološkom smislu. Mi smo tim koji je navikao da se nosi sa bremenom favorita i pritiskom sa tribina. Očekujem dobru partiju ekipe koju vodim“, istakao je Sautgejt. 

2019032423561481942949028Web

Poručio je i da igrači moraju biti fokusirani i disciplinovani. 

„Mnogo je bitno da naše igrače pripremimo taktički i zadržimo igru na visokom nivou. Ako želite da budete vrhunski tim, morate da se prilagodite različitom okruženju. Izvešću najbolji tim, koristićemo najbolje igrače koji su dostupni“, kazao je engleski selektor. 

Na pitanje, kako ocjenjuje ekipu Crne Gore, on je kazao da na osnovu svega što je vidio, Crna Gora ima veoma kvalitetnu ekipu, čije je najjače oružje dobro organizovana defanzivna linija i sjajna igra u tranziciji. 

„Crna Gora je imala dobijen meč protiv Bugarske, ali je čudnom odlukom sudija ostala bez dva boda“, kazao je Sautgejt. 

Vezista engleske reprezentacije Jordan Henderson, istakao je da će njegova ekipa sjutra morati da odigra na najvišem nivou. 

„Moramo zadržati našu formu i da se koncentrišemo na rezultat“, istakao je Henderson. 

Konferenciju engleskog selektora u Podgorici pratio je do sada najveći broj novinara kada su u pitanju ovakvi događaji u Fudbalskom savezu Crne Gore. 

Meč Crna Gora - Engleska na programu je danas od 20.45 časova, na stadionu pod Goricom. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.