Miloš Marović na košarkaškom derbiju Zvezde i Partizana
Foto:Dan

Miloš Marović na košarkaškom derbiju Zvezde i Partizana

Sin bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Miloš, sinoć je snimljen u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić”, gdje je pratio polufinalni meč ABA lige Crvena zvezda – Partizan, piše Dan.

Marović je derbi posmatrao sa mjesta iz prvih redova, predviđenih za prijatelje kluba i specijalne zvanice. I ništa tu čudno ne bi bilo da za njim Crna Gora nije raspisala crvenu međunarodnu potjernicu radi izdržavanja zatvorske kazne na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je na svoj zahtjev potpisao sa Specijalnim državnim tužilaštvom, piše Dan.

Mlađi Marović je priznao da je bio dio kriminalne grupe, koja je učestvovala u malverzacijama oko prodaje 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime je zajedno sa ocem Svetozarom oštetio budžet Budve za 1,4 miliona eura. Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385.000 eura, koju je u međeuvremenu izmirio. Da sin bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića neće biti izručen Crnoj Gori bilo je jasno kada je advokat Zdravko Begović saopštio da je njegov klijent uzeo srpsko državljanstvo.

Iz Ministarstva pravde su nakon potvrde da je Miloš Marović dobio državljanstvo Srbije naveli da im se Ministarstvo pravde Srbije nije obraćalo povodom preuzimanja izvršenja kazne.

Oni su upozorili da svaki eventualni postupak sračunat na izbjegavanje izdržavanja krivičnih sankcija u Crnoj Gori, uključujući i naknadno dobijanje državljanstva druge države, neće dobiti podršku Ministarstva pravde, bez obzira nato o kojem licu je riječ.

Za sinom bivšeg funkcionera DPS-a raspisana je potjernica zbog izdržavanja zatvorske kazne, a odluku je donio kotorski Osnovni sud, koji je izdao i nalog za hapšenje. On je krajem 2015. godine potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Specijalni tužilac tada je prihvatio Marovićevu ponudu da bude osuđen na jed nogodišnju zatvorsku kaznu i da državi plati 380.000 eura. U tu kaznu mu je uračunat i pritvor u kojem je proveo mjesec dana. Maroviću je stoga ostalo da odleži još 11 mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.