Kvar na motoru: Sa kruzera u blizini norveške obale evakuisano 379 putnika

Kvar na motoru: Sa kruzera u blizini norveške obale evakuisano 379 putnika

Spasioci su evakuisali još jednu grupu putnika sa kruzera koji je usljed loših vremenskih prilika imao problem na glavnom motoru u blizini zapadne obale Norveške, dok se vlasti pripremaju da odvuku brod do najbliže luke.

Norveški spasilački tim saopštio je da 379 od 1.373 putnika i članova posade na kruzeru "Viking Sky" evakuisano sa broda i prevezeno na obalu jutros. 

Prema podacima spasilačkog centra, tri od ukupno četiri motora na brodu su osposobljena i pomoći će u odvlačenju broda u Molde, dok se nastavlja helikopterska evakuacija osoba sa broda. 

"Viking Sky" je uputio poziv u pomoć u subotu popodne iz područja blizu norveške obale poznatog po izuzetno hladnoj i nepredvidivoj vodi. Policija je saopštila da je posada, u strahu da bi brod mogao potonuti, uspjela da usidri brod u zalivu Hustadvika kako bi bila omogućena evakuacija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.