Foto: "Odupri se"

"Na protest bez stranačkih i nacionalnih obilježja"

Sa jasnim ciljem i željom da u Crnoj Gori svi budemo jednaki, i ove subote pozivamo sve slobodne građane i građanke da danas u 18 sati izađemo na Trg nezavisnosti i pokažemo da smo iz sedmice u sedmicu hrabriji, brojniji i istrajniji , poručili su organizatori protesta "97.000 – Odupri se!".

Protest u subotu, šesti je u nizu građanskih protesta pod sloganom "97.000 – Odupri se!".

"Protestna šetnja počeće na Trgu nezavisnosti obraćanjima hrabrih pojedinaca. Nakon govora krećemo u marš slobode Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti", naveli su organizatori protesta.

Oni su kazali da očekuju da će okupljanje proteći mirno i dostojanstveno i apeluju na sve da im se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja.

“Pozivamo sve okupljene na protestu da i sami aktivno pomažu redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara, kako ne bismo dozvolili da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da pokažemo da su građani i građanke država, te kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – ulici”, poručili su organizatori protesta “Odupri se”.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.