CBCG: Građani Crne Gore u prošloj godini najviše investirali u Kipar
CBCG

CBCG: Građani Crne Gore u prošloj godini najviše investirali u Kipar

Građani Crne Gore u prošloj godini su najviše investirali u Kipar 43,8 miliona eura, a omiljene destinacije su i Slovenija, Holandija i Srbija, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

"Crnogorski rezidenti su najviše investirali u Kipar, 48,3 miliona eura, Sloveniju 15,1 milion, Holandiju 13,3 miliona i Srbiju 12,2 miliona eura", kazali su Pobjedi iz CBCG.

Iz Crne Gore se u prošloj godini, kroz investicije, odlilo čak 515 miliona eura, od čega su ulaganja rezidenata u inostranstvo bila 110,4 miliona. U strukturi odliva najveći dio se odnosio na interkompanijski dug 65,7 miliona eura, investicije u banke i preduzeća 28,1 milion i ulaganja u nekretnine 16,6 miliona eura.

Podaci CBCG pokazuju da su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 405,1 milion. Pitanje, o kojim nerezidentima i pojedinačno najvećim iznosima se radi, ostalo je bez odgovora zbog zakonske barijere.

„Shodno Zakonu o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike, podaci o pojedinačnim investicijama smatraju se individualnim podacima koji su strogo povjerljivi i iz tog razloga nijesu dostupni javnosti“, objasnili su iz CBCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.