Kukasti krst na spomenik palim borcima

LP osudila skrnavljene spomenika palim borcima NOBa u Piperima

"Crnogorci nikada u svojoj istoriji nijesu skrnavili spomenike i pravili zvjerstva nad nedužnima"

Na Trijepču, na spomen-kompleksu palim borcima Narodnooslobodilačkog rata (NOR) i žrtvama fašističkog terora sa područja Pipera u Crnoj Gori, osvanuo je kukasti krst.

Odbor Liberalne partije Glavnog grad najoštrije je osudio ovaj vandalski čin i zatražio od nadležnih organa da hitno sprovedu istragu, pronađu i primjereno kazne počinioce.

"Smatramo da samo neko ko je pomračenog uma može crtati zloglasne simbole na mjestima koja slave nevine i časne žrtve fašističke okupacije iz II Svjetskog rada. Crna Gora je podnijela ogromne žrtve u ratovima kojima je štitila svoju teritoriju i državnost, ali nikad nije zaboravljala svoje junake. Uvijek smo se znali sa najvećom dozom pijeteta odnositi prema njihovoj žrtvi. Tekovine Narodnooslobodilačke borbe i žrtva onih koji su svoje živote položili za slobodu svih sljedećih generacija su jedna od najsvetljijih i najsvetijih stranica naše istorije. To što često zaboravljamo veličinu žrtve naših predaka ne daje nam za pravo da se prema spomen obilježjima njihovog stradanja i junaštva odnosimo na neodgovoran način.", poručuju iz podgoričkog LPa.

Upozoravaju da ukoliko vinovnici ovoga nedjela ne budu u najskorijem roku otkriveni i pravosnažno osuđeni mi kao društvo ćemo biti poraženi i to od ostataka onih koji su bili dio nacističko fašističke osovine.

"Crnogorci nikada u svojoj istoriji nijesu skrnavili spomenike i pravili zvjerstva nad nedužnima i slabijim od sebe. Ovo može uraditi samo neko ko u svoj svojoj mržnji svjesno nastavlja zločinačku tradiciju istih onih sluga okupatora koji su činili zlodjela po Crnoj Gori u toku II svjetskog rata.Jasnom i odlučnom akcijom dajmo do znanja da Crna Gora i njeni građani baštine isključivo tradiciju antifašizma i da ovakvi fašistiki simboli i nedjela slična ovome neće više biti mogući bez zakonskih konsekvenci.", navode iz LPa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.