DPS: Pod maskom građanskih protesta krije se pokušaj promjene strateškog kursa državne politike

Neće dozvoliti da se dovodi u pitanje nezavisnost Crne Gore

DPS: Pod maskom građanskih protesta krije se pokušaj promjene strateškog kursa državne politike

Da organizatori protesta, koji se oko liderstva nadmeću sa odbjeglim tajkunom, nemaju jasnu viziju svog djelovanja, osim želje da se dokopaju vlasti, potvrđuje konfuzni dokument pretenciozno nazvan „Sporazum o budućnosti“, koji je juče predstavljen javnosti, ocijenjuju iz Demokratske partije socijalista.

U toj partiji smatraju da pomenuti Sporazum, ustvari otkriva njihovo pravo lice, posebno nakon obrazloženja koje je saopštio Džemal Perović.

"U galimatijasu ultimatuma, zahtjeva i deklarativnih tvrdnji, kao posljednja tačka, provlači se “zakletva” da neće mijenjati “dosadašnji spoljnopolitički pravac Crne Gore”. Ali, kako kažu, samo do prvih slobodnih izbora za koje se zalažu. To se odnosi i na pitanja o nezavisnosti Crne Gore, o članstvu u NATO i EU, kao i o priznanju Kosova, pojasnio je Perović. Dakle, poslije izbora ne mora biti ni nezavisne Crne Gore, pa ni njene spoljnopolitičke strategije. Sad je valjda jasnije i zašto nema crnogorskih zastava na protestima, što je Perović u jednom od ranijih istupanja neubjedljivo pokušao da relativizira.", stoji u saopštenju DPSu.

Time je, dodaju, potvrđeno ono što znamo od početka.

"Najveći broj i formalnih i neformalnih članova organizacionog odbora, isturenih i onih koji se kriju u partijama i u medijima, najradije bi vratili Crnu Goru u status koji je imala prije referenduma 2006. godine. Mnogi od njih to i ne kriju, ističući da je to ideološko pitanje, koje sa promjenom vlasti treba preispitati.Politički licemjeri tvrde da pitanje “državnosti Crne Gore” dijeli građane, i pod tom floskulom zapravo skrivaju svoj negativni odnos prema nezavisnoj Crnoj Gori. Pod maskom građanskih protesta krije se ustvari pokušaj promjene strateškog kursa državne politike Crne Gore, i realizacije neuspjelog državnog udara iz 2016. godine, drugim sredstvima", saopštavaju iz DPSa.

Poručuju da neće dozvoliti da se dovodi u pitanje državnost Crne Gore.

"U dokumentu koji, kako sami kažu, treba da predstavlja ultimatum vladajućoj koaliciji, organizatori su praktično iscrtali mapu puta kojim bi došli na vlast bez izbora. Taj višedecenijski politički virus - da se protivno volji većinske Crne Gore pojedini politički subjekti instaliraju na vlasti - sada je prešao i na ovaj najnoviji – na “organizatore protesta”.Demokratska partija socijalista poručuje da većinska Crna Gora nikada neće dozvoliti da se dovodi u pitanje njena državnost, njena nezavisnost i orijentacija ka vrijednostima zapadne civilizacije, ni prije, ni poslije svih budućih izbora. Nema i ne može biti dijaloga ni kompromisa sa bilo kime ko udara na državne temelje Crne Gore.", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.