U  više od 135 džamija u Crnoj Gori klanjana dženaza  za žrtve napada na Novom Zelandu
Foto:Anadolija

U više od 135 džamija u Crnoj Gori klanjana dženaza za žrtve napada na Novom Zelandu

U džamijama širom Crne Gore danas je poslije nedjeljne molitve, džuma-namaza, klanjana dženaza u odsustvu za šehide stradale u terorističkom napadu na džamije u Krajstčrču, na Novom Zelandu, u kojem je prošlog petka ubijeno 50 i ranjeno još toliko muslimana.

Odlukom Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef.Fejzića u više od 135 džamija je klanjana dženaza namaz u odsustvu. 

U centru Podgorice, u Starodoganjskoj i Osmanagića džamiji, veliki broj vjernika prisustvovao je klanjanju dženaze u odsustvu, piše Anadolija.

Glavni podgorički imam Džemo Redžematović podsjetio je danas prisutne na događaj od prošlog petka i kazao da "se svi pomolimo da im uzvišeni Allah podari dženet".

U terorističkom napadu u gradu Krajstčrču, na dvije džamije u vrijeme džuma-namaza, prošlog petka ubijeno je 50 osoba.

Muškarac koji je preuzeo odgovornost za napad, rekao je da je 28-godišnji Australijanac te da je imao antiimigrantske motive za napad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.