Raditi na preduslovima za izgradnju obrazovnih ustanova vrijednih 40 miliona eura

Zajednički rad Ministarstva prosvjete i Glavnog grada

Raditi na preduslovima za izgradnju obrazovnih ustanova vrijednih 40 miliona eura

Ministarstvo prosvjete i Glavni grad zajedno će raditi na stvaranju preduslova za izgradnju obrazovnih ustanova, kao i na zajedničkim projektima poput ozelenjavanja školskih dvorišta, zaključeno je na sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem sa saradnicima.

Teme sastanka bile su ustupanje lokacija u vlasništvu Glavnog grada za izgradnju obrazovnih objekata, te komunalno opremanje tih lokacija, a sve u cilju efikasne realizacije projekata. Svi planirani projekti u Glavnom gradu vrijedni su oko 40 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Šehović je rekao da je pred Ministarstvom prosvjete veliki investicioni ciklus u kome su planirane pripremne aktivnosti i gradnja više desetina objekata obrazovanja, a koji se finansiraju na različite načine: od nacionalnog budžeta, do projekata koji će se jednim dijelom finansirati iz kreditnih linija sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope i Evropskom investicionim bankom.

"Od toga, veliki dio je upravo u Glavnom gradu, sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za boravak i razvoj djece koja odrastaju na teritoriji Podgorice", kazao je ministar.

 Vuković istakao je da je strateško opredjeljenje Glavnog grada da ustupa zemljište za izgradnju ove vrste objekata, u korist prije svega djece, što je bila i dosadašnja dobra praksa.

"Razgovarano je i o načinima komunalnog opremanja tog zemljišta. Dodatno, dogovoreno je i da se nastavi identifikacija objekata u vlasništvu Glavnog grada, koji bi se mogli rekonstruisati i prilagoditi potrebama vrtića, u cilju rasterećenja predškolskih ustanova", saopšteno je iz Ministarstva.

Na kraju, ministar Šehović i gradonačelnik Vuković saglasili su se da je neophodno nastaviti pripreme za projekat zajedničkog uređenja dvorišta škola i vrtića, te pretvaranja istih u parkove, tamo gdje je to moguće. Dogovoreno je i formiranje tima koji će na dnevnoj osnovi komunicirati i operacioalizovati obaveze u vezi sa izgradnjom obrazovnih objekata. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.