DEMOS potvrdio podršku protestima: Dogovor svih najbolje rješenje
DEMOS

DEMOS potvrdio podršku protestima: Dogovor svih najbolje rješenje

DEMOS je danas potvrdio podršku protestima građana i organizacionom Odboru pokreta “Odupri se”, kao i svoje dalje aktivno učestvovanje u građanskim demonstracijama u Crnoj Gori.

"Cijeneći motive i trud koji je Odbor uložio prilikom sastavljanja dokumenta koji je proslijeđen  opozicionim strankama, dakle i DEMOS-u - smatramo da  obavezujući  “Sporazuma o budućnosti” može biti dragocjena osnova za zajednički dogovor na sastanku  predstavnika Odbora, opozicije i već konstituisanih građansko-opozicionih jezgara u zemlji", navodi se u saopštenju DEMOS-a.

Takav sastanak bi kako kažu iz ove partije bio koristan, ne samo kao demokratski metod postizanja dogovora koji bi obavezivao sve njegove učesnike, već bi, bez prejudiciranja sa bilo koje strane, u korektnoj  i stvaralačkoj atmosferi važan Sporazum mogao biti unaprijeđen i u svom sadržaju.

"Sve to sa ciljem pobjede ideja protesta, dakle raskida sa otuđenim i korumpiranim elitama, odnosno stvaranja pretpostavki za slobodne izbore i konstituisanje Crne Gore kao demokratske i pravne države.Ostavka Mila Đukanovića, osobe koja je metafora i stvarnost za korumpiranu, kriminalizovanju  i podijeljenu Crnu Goru jeste početni korak u procesu dekriminalizacije društva i za konstituisanje  istinski demokratske, javno odgovorne i kontrolisane vlasti", saopšteno je iz DEMOS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.