Pavićević: Sporazum o budućnosti ozbiljan dokument, prihvatamo

Pavićević: Sporazum o budućnosti ozbiljan dokument, prihvatamo

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je jutros da je tekst koji su organizatori protesta Odupri se predstavili juče javnosti ozbiljan i realističan dokument, koji je za Crnogorsku prihvatljiv.

„U dokumentu se jasno ističe vrijednosno usmjerenje autora i njihova poruka da crnogorsko društvo treba da se razvija u duhu liberalno demokratskih normi. Time se potvrđuje privrženost idejama i idealima slobodnog i pluralnog društva, vladavini prava i našoj konstitucionalnoj tradiciji“, izjavio je Pavićević.

On je dodao da osnovni cilj Vlade građanskog jedinstva treba da bude stvaranje uslova za održavanje poštenih i slobodnih izbora, što je primjerena i precizna reakcija na situaciju dubinske krize legitimiteta institucija, koja je ogoljena aferom „Koverta“.

„Posebno je dobra poruka da Vlada građanskog jedinstva neće nijednom svojom aktivnošću ili odlukom mijenjati utvrđeni spoljnopolitički pravac Crne Gore. To je važna poruka, prije svega zato što Crna Gora ne samo geografski, već i vrijednosno treba da pripada Zapadu i tu pripadnost treba da učvršćujemo“, rekao je Pavićević.

On je dodao da ovaj dokument treba da prihvati i Demokratska partija socijalista, jer bi svako drugačije djelovanje predstavnika vladajuće strukture predstavljalo njihov dodatni udar na državu i državne institucije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.