Tuča u Domu učenika u Baru: Petnaestogodišnjaku slomljena jagodična kost
Dom učenika

Tuča u Domu učenika u Baru: Petnaestogodišnjaku slomljena jagodična kost

Učenik Srednje poljoprivredne škole u Baru (15), prije tri noći zadobio je teške povrede u Domu učenika, zbog kojih je preksinoć operisan u Kliničkom centru (KC).

Pentaestogodišnjak iz jedne sjeverne opštine, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz KC, stabilnog je zdravstvenog stanja, a o događaju je obaviještena policija.

Direktor Doma učenika u Baru Boris Mijović, “Vijestima” je kazao da je došlo do tuče u kojoj je jedan dječak zadobio tešku, a drugi lakšu tjelesnu povredu. O događaju su obaviješteni roditelji, škola, kao i Centar za socijalni rad u Podgorici, čiji su radnici saslušali dječaka sa teškom tjelesnom povredom. Policija je uzela izjave od dvojice dječaka.

U Domu učenika juče je bio održan sastanak stručnog vijeća, koje čine direktor, vaspitači i predsjednik domske zajednice.

Mijović je “Vijestima” rekao da je dječaku, koji je nanio tešku tjelesnu povredu vršnjaku, izrečena mjera predisključenja iz škole, dok će kaznu za povrijeđenog učenika razmotriti po povratku u Bar.

Direktor Doma učenika objasnio je da nadzorne kamere nijesu zabilježile na koji način je dječak zadobio tešku povredu i da se sve vjerovatno dogodilo napolju.

Iz Uprave policije saopštili su “Vijestima” da su identifikovali maloljetnika koji je učeniku polomio jagodičnu kost: “ U toku su konsultacije sa tužiocem”.

Ovo je vjerovatno treći, medijima poznat, slučaj vršnjačkog nasilja u posljednjih desetak dana.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.