Jokić: Ne želimo da ostanemo nijemi na rušenje vrijednosti i  neuvažavanje drugih i različitih
Foto: Savjet mladih DPS Berane

Održan skup podrške Igoru Tomkiću u Beranama

Jokić: Ne želimo da ostanemo nijemi na rušenje vrijednosti i neuvažavanje drugih i različitih

Savjet mladih DPS Berane organizovao je danas u mjestu Dolac u Beranama skup podrške sugrađaninu Igoru Tomkiću koji je nedavno brutalno pretučen u tom gradu.

Kako su naveli iz Savjeta mladih DPS Berane, na skupu se okupio veliki broj građana i mladih, koji su time dali jasnu poruku da je nasilje neprihvatljivo i da sugrađanin i komšija, kao i njegova porodica, nisu sami.

Okupljenim građanima obratio se predsjednik Savjeta mladih DPS Berane Branislav Jokić.

"Zaštita života i dostojanstva svakog pojedinca, svakog Beranca i svakog građanina Crne Gore naš je osnovni motiv i ne želimo da ostanemo nijemi na rušenje vrijednosti, na nepoštovanje i neuvažavanje drugih i različitih, koje su tradicija Berana i Crne Gore", kazao je Jokić.

On je naveo da se Berane i Crna Gora svuda prepoznaju kao sredina i država koja cijeni i baštini multikulturalizam, međuvjerski i međunacionalni sklad i suživot, i da ove temeljne vrijednosti naše države i našeg grada moramo svi zajedno njegovati i čuvati.

SkupSavjetamladihpodrskaIgoruTomkicu2103201904

Foto: Savjet mladih DPS Berane

"Učinili smo to i tokom mučnih i teških 90-ih godina prošloga vijeka kada je naš grad bio i ostao sredina koja nije dozvolila da različite nacije i vjere budu uzrok sukoba. Prepoznato je Berane, zbog svega toga, i od Ujedinjenih nacija, koje su Beranama 2011.godine dodijelile prestižno priznanje Grad – Vjesnik mira. Na nama mladima je, posebno, obaveza da one vrijednosti koje su nam ostavile generacije prije nas, a to je, nesumljivo, suživot u našoj opštini i državi, i dalje baštinimo, a da sve one koji pokušavaju da narušavaju ove vrijednosti najoštrije osudimo i poručimo da to u Beranama i Crnoj Gori nikada nije imalo, a neće ni imati podršku", naglasio je predsjednik Savjeta mladih DPS Berane.

Nažalost, kako je kazao, ovih dana je u svijet otišla ružna slika iz Berana, zato ovim okupljanjem i javnom osudom fizičkog napada na našeg sugrađanina šeljemo poruku svima da će Berane ostati sredina u koju se dolazi, živi i radi, sredina u kojoj su različitosti među ljudima bogatstvo, a ne povodi za sukobljavanja.

"Pružimo, svi zajedno, podršku porodici Tomkić da nesmetano nastave da se bave porodičnim biznisom i da žive sigurnim i mirnim životom sa svima nama u Beranama. Ovom prilikom pozdravljamo brzu reakciju nadležnih državnih organa u privođenju pravdi učesnika u napadu na našeg sugrađanina. Pokazali smo i ovim skupom i porukama koje smo slali ovih dana da nasilju u Beranama i Crnoj Gori nema mjesta i da smo spremni i sposobni da nacionalne i vjerske različitosti njegujemo i dalje kao naše zajedničko bogatstvo", poručio je Jokić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.