Ministar Nuhodžić u šarenim čarapama ugostio sestre Irmu i Ildu(FOTO)
Foto: Gov.me

Osobe sa Daunom integrisati u društvo

Ministar Nuhodžić u šarenim čarapama ugostio sestre Irmu i Ildu(FOTO)

Povodom 21. marta – Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obuo je šarene čarape i ugostio bliznakinje Irmu i Ildu i njihovu majku Saru Prelević.

Ministar je poručio da je važno da se svi uključimo u stvaranje ambijenta u kome će osobe sa Daunovim sindromom u punom kapacitetu uživati ljudska prava i biti integrisane u društvo.

2

Šarene čarape simbol su Dana osoba sa Daunovim sindromom, jer ih osobe sa ovim sindromom ne mogu upariti, a prepune šarenila i boja simbolizuju različitost.

"Ministar je iskoristio ovu priliku da pozove građane i građanke Crne Gore da budu otvorenog srca i uma, te da podrže i osnaže osobe sa Daunovim sindromom, pomognu im da budu vidljive svakog dana, a ne samo 21. marta, i omoguće im da se osjećaju ravnopravno i prihvaćeno", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.