Nova faza saradnje opština iz regiona na razvoju turističkih potencijala

Nova faza saradnje opština iz regiona na razvoju turističkih potencijala

Agović Samedin iz Sekretatarijata za preduzetništvo i ekonomski Opštine Bijelo Polje razvoj prisustvovao je na poziv organizatora XX sastanku Grupe zainteresovanih strana prekograničnog regiona "Drina-Tara", koji je održan u Prijepolju. Na sastanku je ozvaničen početak nove faze saradnje opština iz regiona.

Sastanak je bio posvećen prezentaciji Projekta “Podrška ekonomskoj diverzifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi” (SEDRA) koji je zajednički implementiran od strane Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

Pored prezentacije, na sastanku se govorilo i o podršci investicijama, manifestacijama "ljudi-ljudima", izgradnji kapaciteta aktera lanca vrijednosti u turizmu i agrobiznis sektoru te analizirala odabranih lanaca vrijednosti

Prema riječima Agovića, nastaviće se sa projektom koji je baziran na univerzifikaciji ruralne ekonomije, a u saradnji sa njemačkom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju GIZ.

,,Ovaj projekat će kao dvije osnovne smjernice imati diverzifikaciju iz oblasti seoskog turizma i u oblasti prerade i proizvodnje hrane i tradicionalnih proizvoda. U ovom regionu sarađujemo sa svim zainteresovanim stranama iz javnog, civilnog i privatnog sektora”, rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.