U bespuću iznad Gornje Lastve spašen ruski državljanin nakon 7 sati
Foto: Služba zaštite i spašavanja Tivat

Tivat

U bespuću iznad Gornje Lastve spašen ruski državljanin nakon 7 sati

Potraga za ruskim državljaninom A.S. koja je trajala čitavu noć okončana je uspješno u bespuću iznad Gornje Lastve u Tivtu, u akciji u kojoj je učestvovalo 13 pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat.

Nakon sedam sati pretrage, spasioci SZS Tivat jutros oko 4.30 časova uspjeli su da se probiju do ruskog državljanina koji se izgubio na potpuno nepristupačnom terenu

„Ovo je najteža akcija spašavanja na teritoriji Tivta a dio puta se prelazio puzanjem. Otežavajuća okolnost je ta što nije mogao biti lociran putem GPS-a. Lociran je oko 3 časa uz pomoć službe Aerodroma Tivat. Okvirna lokacija nam je odmah dojavljena a gotovo dva časa kasnije stigli smo do njega“, saopštio je načelnik Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić.

IMG9758

Foto: Služba zaštite i spašavanja Tivat

Ruski državljanin je najprije kontaktirao broj za hitne pozive 112, čiji predstavnik je cijelu noć komunicirao sa njim i sa  spasiocima na terenu.

„Dobili smo poziv oko 22 časa i odmah krenuli u akciju. Oko 6.30 smo stigli ispred Odjeljenja bezbjednosti Tivat“, rekao je Barbić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.