NSD: Presuda Karadžiću nastavak terora nad Srbima
NSD

NSD: Presuda Karadžiću nastavak terora nad Srbima

Nova srpska demokratija smatra da je današnja presuda Radovanu Karadžiću nastavak terora nad Srbima, koji se u Haškom sudu odvija od njegovog formiranja, čime je ova antisrpska institucija još jednom pokazala da nema veze sa pravom i pravdom.

Iz NSD-a su kazali da je jasno da ovakva brutalna osuda za osnivača Republike Srpske nije samo suđenje njemu već i pokušaj suđenja Republici Srpskoj- najvećoj tekovini našeg naroda posle 1918. godine.

"Mi nemamo dileme da će ova presuda biti korišćena dominantno u tom pravcu, kao što su oslobađajuće presude dokazanim zločincima- Antu Gotovini, Naseru Oriću, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju, Kadriju Veseljiju bile vjetar u leđa državnim tvorevinama i lažnim državama na prostoru bivše SFRJ u čijim osnivanjima su učestvovali", istakli su iz Nove srpske demokratije.

Oni su naveli da je lako dokazati da je Haški sud antisrpska tvorevina, dodajući da je dovoljno sabrati godine zatvora na koje su osuđeni srpski državnici, političari, oficiri i vojnici, i uporediti sa presudama Bošnjacima, Hrvatima i Albancima.

Ocjenjujući da je to primjer o kakvom se ruganju pravdi radi.

"Međutim, nikakve presude i montirani politički procesi navođeni od pojedinih velikih sila ne mogu poništiti herojsku borbu srpskog naroda od 1992-1995. godine. Pokoljenja djela sude-dr Radovan Karadžić je komandovao odbranom srpskog naroda u borbi protiv onih koji su  mučki udarali i 1914. i 1941. godine i spriječio da se ponovi genocid nad našim narodom. Iz te borbe, iz krvi svojih najboljih sinova, rodila se Republika Srpska. Time je dr Radovan Karadžić ispunio svoj cilj i dug prema srpskom narodu, i tu činjenicu ne mogu poništiti niti umanjiti namještaljke antisrpskog Haškog suda", zaključili su iz NSD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.