Metjahić: U 2019. godini udžbenici za đake prvake i naknade za svako novorođeno dijete
Plav

Metjahić: U 2019. godini udžbenici za đake prvake i naknade za svako novorođeno dijete

Skupština Opštine Plav će na sledećoj sjednici razmatrati predlog obezbjeđivanja novčane nadoknade za svako novorođeno dijete i novčane nadoknade za kupovinu udžbenika, saopšteno je Kodexu iz Kabineta predsjednika te opštine.

U 2019. godini planiramo niz novina koje se tiču oblasti društvenih djelatnosti a posebnu pažnju ćemo posvetiti unaprjeđenju socijalne i dječije zaštite, istakao je sekretar za opštu upravu i društvene djelatnosti Opštine Plav Miralem Metjahić.

Metjahić je naglasio da je za sledeću sjednicu Skupštine opštine Plav predložio Odluku o pravima iz socijalne i dječje zaštite koja, između ostalog, predviđa novčanu nadoknadu za svako novorođeno dijete i novčanu nadoknadu za kupovinu udžbenika.

"U cilju podsticanja nataliteta predložene su tri kategorije nadoknade za svako novorođeno dijete i to za prvorođeno, drugorođeno, dok bi za trećerođeno i svako naredno važila ista visina nadoknade", kazao je on.

Metjahić je dodao da je Opština Plav bila jedna od rijetkih crnogorskih opština koja do sada nije obezbjeđivala sredstva za kupovinu udžbenika prvacima, te da predlogom ove odluke žele da  roditeljima olakšaju opremanje đaka prvaka za početak škole a samim đacima požele uspješan početak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.