Crnogorska policija ima podršku EUROPOL-a u borbi protiv kriminala i terorizma
Mevludin Nuhodžić

Nuhodžić – De Bol

Crnogorska policija ima podršku EUROPOL-a u borbi protiv kriminala i terorizma

Saradnja crnogorske policije i EUROPOL-a je sve intenzivnija, a u prilog tome govore i zajedničke akcije na suzbijanju visokotehnološkog kriminala, trgovine drogom i oružjem, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom sastanka sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Katrin De Bol, koja boravi u Crnoj Gori povodom učešća na međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“, koja se održava u Budvi.

Konstatovano je da je dosadašnja saradnja na izuzetno visokom nivou, kao i da je crnogorska policija pružila vidljiv doprinos u aktivnostima EUROPOL-a, saopšteno jeMinistarstva unutrašnjih poslova.

Zajednička je ocijena da Crna Gora ulaže značajne napore u borbi protiv terorizma, nezakonitih migracija, međunarodnog organizovanog kriminala poput krijumčarenja ljudi, droge i oružja.

„Crnogorska policija je naš pouzdan partner i EUROPOL će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori. Dijelimo iste bezbjednosne izazove i zato je važno da radimo zajedno i razmjenjujemo obavještajne podatke“ – istakla je Katrin De Bol.

GetImage

Direktorica De Bol je iskazala zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i pohvalila posvećenost crnogorske Policije ispunjavanju obaveza koje su definisane Operativnim sporazumom o saradnji.

„Iako smo dosta toga uradili, puno obaveza je pred nama. Na tom putu, Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana imaju značajnu ulogu“ – kazala je De Bol.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je u razgovoru sa direktoricom EUROPOL-a naglasio da je jedan od prioriteta u radu MUP-a i Uprave policije borba protiv svih oblika kriminala, terorizma i drugih bezbjednosnih izazova koji ne poznaju granice.

„U procesu pristupanja Evropskoj uniji, pored jačanja institucionalnih kapaciteta, važno je da u kontinuitetu unapređujemo međunarodnu policijsku saradnju. Samo ako smo ujedinjeni i djelujemo zajedno, možemo se uspješno suprotstaviti globalnim prijetnjama“ – zaključio je ministar Nuhodžić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.