Najglasniji protivnik vakcinacije završio u bolnici zbog boginja
ilustracija

Italija

Najglasniji protivnik vakcinacije završio u bolnici zbog boginja

Član italijanske krajnje desničarske partije Severna Liga i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Masimilijano Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedelje "zaradio" boginje.

"Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem", napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski Indipendent.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu. Kako se navodi, Fedriga je isticao da roditelje ne bi trebalo "prisiljavati" da vakcinišu djecu. On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a porekao je i da je eksplicitno protiv vakcinacije.

Prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju djecu nije najbolji način u borbi protiv epidemije, tvrdio je Fedriga.

"Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima", rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Slučaj Masimilijana Fedrige prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželio Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

"Jedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo spriječili cirkulaciju tog opasnog virusa", napisao je Burionio na Fejsbuku.

Tanjug/Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.