Hajduković: Vjerujemo da će blokada crnogorskog biciklističkog sporta biti okončana
"Poslednja fotografija reprezentacije"

Hajduković: Vjerujemo da će blokada crnogorskog biciklističkog sporta biti okončana

Jučerašnji telefonski poziv iz Kabineta Predsjednika Države Mila Đukanovića upućen Biciklističkom savezu Crne Gore unio je veliki optimizam i uvjerenje da će blokada crnogorskog biciklističkog sporta biti okončana, ocijenio je Branko Hajduković iz BSCGa.

Hajduković je naveo i šta su, navodno, pravi razlozi spora Biciklističkog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta  Crne Gore.

"Ta blokada počela je  prvo odlukama  Komisije za raspodjelu sredstava  za finansiranje crnogorskog sporta koja traje pune četiri godine, pa potom Rješenjima Ministarstva sporta  Crne Gore kojim je Biciklistički savez Crne Gore brisan iz Registra sportskih organizacija, a ta Rješenja- kao nezakonita- ukidao Upravni sud Crne Gore.Kabinet Predsjednika Države  tražio je  izjašnjenje  od Ministarstva sporta  šta je stvarni razlog ovoga  spora uz obećanje da će dobijene razloge proslijediti Biciklističkom savezu Crne Gore.Inače, u Biciklističkom savezu Crne Gore tvrde  da ne mogu ni  naslutiti  šta je stvarni razlog ovakvog odnosa - najveće sportske institucije Crne Gore  prema sportu  koji je potreban Crnoj Gori, modernom  i atraktivnom koji je cijenjen u  svim, posebno  turističko  razvijenim državama Svijeta.", naveo je Hajduković.

Činjenica je, kako je podsjetio,  da je prije osnivanja Ministarstva sporta Crne Gore-Biciklistički savez Crne Gore ubrajan među  najuspješnije crnogorske Nacionalne sportske saveze, posebn među  onim koji su u godinama borbe za crnogorsku nerzavisnost uspješno afirmisali crnogorski sport, tradiciju, kulturu, prirodne ljepote i naše turističke vrijednosti.

"Pomenućemo samo 17 neprekidnih  godina trajanja Međunarodne biciklističke trke,, PUTEVIMA KRALJA NIKOLE,,. 12. godina ,,TROFEJA LOVĆENA,, 13  godina ,,GRAND PRIX MONTENEGRO,, i  višegodišnjeg trajanja ,,TROFEJA DURMITORA, ,,TROFEJA PROKLETIJA,, TROFEJA BJELASICE,, i brojnih međunarodnih biciklističkih trka i mitinga koje je organizovao Biciklistički savez Crne Gore.Pomenućemo i to da je crnogorski biciklistički sport bio lider u zemljama iz okruženja uz isticanje da je samo veliki entuzijazam doprinio da ovaj sport i dalje opstaje i pored četvorogodišnjeg finansijskog embarga", naveo je Hajduković koji je izmešu ostalog podsjetio na uspjehe crnogorskih biciklista na takmičenjiima u zemlji i regionu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.