Adam i Marković

Marković sa ambasadorom Adamom

"Krenuli smo u žestok obračun, razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe"

Crna Gora je snažno posvećena vladavini prava i na tom polju, a posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, je ostvaren ozbiljan napredak, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

„Posljednjih godinu dana smo krenuli u žestok obračun sa organizovanim kriminalom, razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe. Crna Gora je bezbjedna i stabilna država“, kazao je premijer Marković i istakao da su institucije spremne i sposobne da odgovore na sve izazove.

Ocjenjujući da je Crna Gora pouzdan partner u NATO-u, ambasador Adam je pohvalio rezultate na putu ka EU i konstatovao da je naša država predvodnik u toj oblasti, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade je sagovornika upoznao sa odličnim rezultatima ekonomske politike u posljednje dvije godine, ukazujući na visok ekonomski rast, smanjenje nezaposlenosti, budžetskog deficita kao i na plan za ulazak u budžetski suficit.

 „Krenuli smo putem intenzivnog ekonomskog razvoja koji treba da doprinese boljem životu građana", kazao je Marković.

Politički bilateralni odnosi Crne Gore i Belgije su ocijenjeni odličnim, a zajednički je konstatovana potreba unapređenja ekonomskih odnosa kroz potencijale ulaganja u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike i infrastrukture.
    
Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.