Janović: Ujedinimo sport sa identitetom, kulturom i obrazovanjem
Nikola Janović, foto: Screenshot

Svečana akademija

Janović: Ujedinimo sport sa identitetom, kulturom i obrazovanjem

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je, na održavanju svečane akademije "Dan crnogorske reprezentacije" da je čast svakog sportiste da igra za svoju državu.

Janović je istakao da će Vlada Crne Gore ujediniti sport sa identitetom, kulturom, obrazovanjem. Od ove godine, novim Zakonom o sportu, 10. mart definisan je kao "Dan reprezentacije".

On je saopštio na otvaranju manifestacije "Dan crnogorske reprezentacije" da je privilegija braniti i graditi sportom svoju zemlju.

"Na nama je da učimo djecu sportu. Naše reprezentativke i reprezentativci s ponosom predstavljaju državu. Najmanje što danas možemo uraditi jeste da ujedinimo sport sa identitetom, kulturom i obrazovanjem. Uvjeravam vas da će država i Vlada to i uraditi. Sportisti su svjesni da pobjedama svojoj zemlji obezbjeđuju vječnost. Volite Crnu Goru, čuvajte crnogorsku zastavu i uzdižite crnogorsku naciju. Neka nam je srećan prvi praznik reprezentacije i neka je vječna Crna Gora!" poručio je Janović na otvaranju manifestacije " Dan reprezentacije" u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Minulih desetak dana obilježile su brojne aktuivnosti koje su prethodile završnoj akademiji "Dana reprezentacije". 

"Glavna nagrada pripala je Stefanu Saviću, naveo je iz Ministarstva sporta Miloš Lalević za TVCG.

Savić je saopštio da je ponosan.

"Ništa se ne može mjeriti sa osjećajem koji vas obuzme kada nastupate za svoju reprezentaciju. Kada znate da vas kraj malih ekrana bodre vaši najmiliji. Moja je želja je da se do kraja svoje karijere plasiram na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo sasvojom reprezentacijom. Posebna mi je čast što je ova nagrada, pored svoh kolega pripala meni", rekao je Savić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.