Veljović i Šubert: Crnogorska i njemačka policija u kontinuitetu ostvaruju kvalitetnu partnersku saradnju
Foto: UP

Veljović i Šubert: Crnogorska i njemačka policija u kontinuitetu ostvaruju kvalitetnu partnersku saradnju

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa potpredsjednikom Sjedišta Savezne policije SR Njemačke Jirgenom Šubertom.

Veljović i Šubert potvrdili su još jednom kvalitetnu profesionalnu i partnersku saradnju koju policije dvije države ostvaruju kako na strateškom tako i na operativnom nivou.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sastanak je upriličen u Budvi, u susret međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“ na kojoj učestvuje i delegacija njemačke policije, a koja će biti održana sjutra u hotelu Splendid u Budvi.

Veljović je zahvalio Šubertu na prepoznavanju značaja učešća na sjutrašnjoj konferenciji koja tretira pitanja od važnosti i koja su bezbjednosni izazovi ne samo za region već i zemlje Evropske unije.

"Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje", kazao je Veljović i dodao da naša policija ima sadržajnu i kvalitetnu saradnju sa svim policijama regiona, te da je njemačka policija u kontinuitetu jedan od strateških partnera Uprave policije Crne Gore u procesima usvajanja savremenih standarda u radu i djelovanju, na čemu im je naša policija zahvalna.

Šubert je kazao da smatra da je značajno što je crnogorska policija organizovala ovakvu međunarodnu konferenciju, koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija i upravljanja migratornim tokovima, u momentu kada je ova problematika itetako aktuelna, te da će predstavnici policija država Zapadnog Balkana i jednog broja država Evropske unije imati priliku da sjutra razmijene mišljenja, iskustva i znanja u rješavanju ovih izazova.     

DSC1059

Veljović i Šubert su se složili da je u upravljanju ilegalnim migracijama jedini mogući odgovor zajednički, te da jedinstveni pristup i usaglašeni modaliteti djelovanja država regiona i šire mogu dati najefikasnije rezultate u rješavanju ovih bezbjednosnih izazova.

Veljović i Šubert potpisali su na sastanku i Protokol o primopredaji specijalističke opreme.

Savezna policija SR Njemačke je danas naime donirala crnogorskoj Upravi policije specijalističku opremu – četiri termovizijske kamere koje će koristiti službenici Sektora granične policije u cilju detekcije kretanja lica i vozila, radi sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminala.

Vrijednost donacije je 97.932 eura. Savezna policija SR Njemačke je tokom 2018. godine crnogorskoj graničnoj policiji donirala više vrsta specijalističke opreme u vrijednosti od 931.000 eura, kao i organizovala značajan broj obuka naših policijskih službenika za primjenu doniranih sredstava

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.