Korisnici Extra TV-a i M:tel-a od ponoći neće imati Novu M

Korisnici Extra TV-a i M:tel-a od ponoći neće imati Novu M

Televizija Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, naložila je Crnogorskom Telekomu i drugim operaterima s kojima nije vlasnički povezana da uklone taj kanal sa svojih platformi.

"Uprkos naporima Crnogorskog Telekoma da zaštiti interese svojih korisnika, dogovor sa tom TV kućom nije bilo moguće postići zbog nerealnih i neodrživih zahtjeva vezanih za uslove emitovanja. Zbog toga, TV Nova M od ponoći neće biti dostupna na platformi Extra TV", saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

TV Nova M neće od ponoći biti dostupna ni na platformi m:tel-a.

Ovim povodom Crnogorski Telekom se obratio nadležnim državnim organima.

"Budući da bi na ovaj način Nova M, protivno javnom interesu, uskratila prenos utakmica reprezentacije za više od 60% crnogorskih građana, koliko tržišta trenutno pokrivaju operatori koji moraju zatamniti taj kanal, što je suprotno Zakonu o elektronskim medijima i javnom interesu.

Ova praksa ne postoji u drugim zemljama u regionu, gdje je ista medijska kuća nosilac prava prenosa kvalifikacionih utakmica fudbalskih reprezentacija tih zemalja", saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

Iz ove kompanije podsjećaju da su, Odlukom o listi događaja od posebnog značaja za javnost u Crnoj Gori Savjeta za elektronske medije, sve utakmice crnogorske (seniorske muške) fudbalske reprezentacije, kod kuće i u gostima, utvrđene za događaje od posebnog značaja za domaću javnost.

"Pošto TV Nova M, nažalost, ili ne prepoznaje značaj navedenih događaja za ukupnu crnogorsku javnost ili želi da iskoristi svoju poziciju na tržištu suprotno važećim propisima, apelujemo na nadležne organe da zaštite javni interes i omoguće svim građanima da u svojim domovima gledaju prenose utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore", zaključuju iz Crnogorskog Telekoma.

Nova M ce biti dostupna svim građanima Crne Gore

Iz Nove M saopštili su da je od sjutra samo na snazi činjenica da dva kablovska operatera neće imati pravo distibucije Nove M, a to su M-tel i Telekom.

"Naš medij očekivao je od kablovskih operatera od decembra 2018. da se izjasne o našoj ponudi za distibuciju TV Nove M. Dodatno su ponuđeni prošle sedmice, svi pod istim uslovima, da odluče o tome hoće li svojim korisnicima omogućiti emitovanje naše televizije", kažu iz Nove M.

Nakon toga su kako dodaju jedino Telemach i Total prihvatili ponudu, te će Nova M biti prisutna kod tih kablovskih operatera.

"Na medijske neistine da je naša televizija navodno uskratila pravo građanima da gledaju utakmice crnogorske fudbalske reprezentacije, Nova M sa zadovoljstvom obavještava uvažene gledaoce da apsolutno svi mogu pratiti naš program, osim na Telemachu i Totalu, takođe i putem zemaljskog signala", saopšteno je iz Nove M.

Osim utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore u svim takmičenjima do 2022. - kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Evropskom prvenstvu i kvlaifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru,  te kosarkaškim utakmicama Budućnost Voli-ja u okviru Turkish Airlines Euroleague, NOva M saopštava da je obogatila šemu sjajnim šou programima – Veče sa Ivanom Ivanovicem, Ples sa zvijezdama, kao i najboljim turskim serijama, odličnim filmskim programom, dječijim programom ali i kvizovima, te kulinarskim emisijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.