Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje napad u Beranama na Tomkića
Mehmed Zenka, foto: AA

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje napad u Beranama na Tomkića

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje svaki vid kršenja ljudskih prava i sloboda po bilo kom osnovu, saopšteno je iz pomenutog Ministarstva.

"U kontekstu kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda kojima svjedočimo poslednjih dana u Beranama, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava još jednom apeluje na opštu i stručnu javnost, te podsjeća na vrijednost uživanja ljudskih prava i sloboda, kao i na neophodnost postupanja nadležnih institucija u slučaju ugrožavanja i kršenja istih", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ocjenjujući da jedna multinacionalna, multikonfesionalna i multikulturalna Crna Gora njeguje svoje različitosti kao jedno od svojih najvećih bogatstava.

"O poštovanju i uživanju ljudskih prava svi treba da učimo. Preventivno djelovanje je najvažniji korak u sprječavanju i suzbijanju svakog oblika nasilja i njegovih teških oblika i manifestacije. Stoga apelujemo na sve da u procesu vaspitanja i obrazovanja ukazuju na poštovanje ljudskih prava i moralnih vrijednosti, na štetnost negativnih pojava koja mogu doprinijeti  urušavanju dostojanstva ličnosti", zaključili su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.