Nikolić: UAE bi doprinijela kvalitetu razmjene informacija i ideja sa zemljama Bliskog istoka
Foto: UCG

Delegacija UAE posjetila UCG

Nikolić: UAE bi doprinijela kvalitetu razmjene informacija i ideja sa zemljama Bliskog istoka

Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, primio je delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čelu sa ministrom prosvjete Huseinom Bin Ibrahimom Al Hamadijem.

Nakon predstavljanja Univerziteta Crne Gore, njegovih organizacionih jedinica i naučnoistraživačkih kapaciteta, na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje između arapskih i crnogorskih ustanova visokog obrazovanja.

„Imajući u vidu da Univerzitet Crne Gore dominantno sarađuje sa evropskim univerzitetima, saradnja sa univerzitetima Ujedinjenih Arapskih Emirata bi pružila novo iskustvo i doprinijela kvalitetu razmjene informacija i ideja sa zemljama Bliskog istoka“, kazao je Nikolić.

tumber2

Foto: UCG

Iz UCG-a je navedeno, kada je riječ o visokom obrazovanju razgovaralo se o podršci u vidu povećanja broja stipendija za Univerzitet Crne Gore, organizacije zajedničkih studijskih programa na master nivou, razmjene nastavnog kadra i studenata.

Predstavnici Ujedinjenih Arapskih Emirata su zainteresovani i spremni na saradnju sa Univerzitetom Crne Gore.

Pored uspješne saradnje u političkom i ekonomskom pogledu, jedan od osnovnih ciljeva je iskoristiti primjere dobre prakse Emirata u oblasti obrazovanja.

U narednom periodu slijedi posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi se o određenim temama detaljnije porazgovaralo, a i kako bi se napravio akcioni plan za naredni period.

Pored Hamadija, delegacija UAE bila je u sastavu: Marvan Ahmeda Al Savaleha, podsekretara za akademske poslove za opšte obrazovanje, Mubarak Saeda Al Šamsija, generalnog direktora Abu Dabi Centra za tehničko i stručno obrazovanje i obuku, Samer Al Samahija, pomoćnika podsekretaraa Sektora za planiranje i razvoj, Saif Al Mazrouja, savjetnika državnog ministra za visoko obrazovanje i direktora odsjeka za obrazovne organizacije i spoljne odnose, Dr. Ali Abdula Al Nakabija, direktora Abu Dabi za politehniku, Al Saik Amar Nasera Al Moala, šefa za međunarodnu obrazovnu saradnju, Salem Saed Al Karinija, savjetnika ministra za strategiju, Kalfan Gouma Almrašda, direktora odeljenja za razvoj vještina, Mubarak Al Hamadija, rad škola Abu Dabi, Hese Obaid Al Tanengi, Sektor za nastavni plan i program i ocjenjivanje i Mohamed Al Ustad Al Hamadija, Sektor za nastavni plan i program i ocjenjivanje.

tumber1

Foto: UCG

Osim rektora Nikolića, delegaciju su primili predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, prorektori Univerziteta - prof.dr Đurđica Perović, prof. dr Irena Orović, prof. dr Nataša Kostić, prof. dr Boris Vukićević, uz ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa saradnicima.

Nakon sastanka delegacija UAE i predstavnici Univerziteta Crne Gore su obišli Univerzitetski kampus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.