IJZ: U Crnoj Gori od gripa preminule još tri osobe
IJZ

Od početka sezone evidentirano 27 smrtnih slučajeva

IJZ: U Crnoj Gori od gripa preminule još tri osobe

U Crnoj Gori prošle sedmice od posljedica virusa gripa preminule su tri osobe, dok je od početka sezone evidentirano 27 smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ  je saopšteno da su prošle sedmice u Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti stigle prijave o smrti dva muškarca od 70 i 68 godina i žena od 85 godina, javlja agencija MINA.

Kako su naveli , u Crnoj Gori je prošle sedmice prijavljeno 177 osoba sa simptomima nalik gripu.

“U Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta laboratorijskim putem potvrđeno je 19 slučaja infekcije virusom gripa. U pitаnju su infekcije virusom gripа tip A”, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da je ukupan broj laboratorijski potvrđenih slučajeva gripa od početka sezone je 470.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.