Odbornici URE, Demokrata, Ujedinjene i DF-a napustili sjednicu SO Bijelo Polje
BP odbor URA

Odbornici URE, Demokrata, Ujedinjene i DF-a napustili sjednicu SO Bijelo Polje

Na današnjoj Skupštini lokalnog parlamenta Opštine Bijelo Polje, odbornici URE, Demokrata, Ujedinjene i DF-a napustili su demonstrativno sjednicu, bez mogućnosti da obrazlože svoje napuštanje jer im to nije dozvoljeno, saopštili su danas iz odbora URA u Bijelom Polju.

„Prije usvajanja dnevnog reda, rječ je prvi zatražio Marko Ljujić iz Demokrata, pokušavajući da obrazloži prisutnima, kao i građanima Bijelog Polja zašto večina opozicionih odbornika ne želi da daje legitimitet radu Skupštine. Nakon toga su trebali da se obrate odbornici iz GP URA, gdje bi istakli da da podržavaju građanske proteste od samog početka i da bojkotom  lokalnog parlamenta žele da poruče svim akterima afere „Koverat“, da neće i ne žele da simuliraju demokratski rad Skupštine. To nam nije dozvoljeno“, navode iz odbora URA.

Iz URE u Bijelom Polju poručuju građanima da oni ni ubuduće neće davati legitimitet takvom parlamentu, "gdje se ne poštuju osnovna ustavna prava, sloboda govora, gdje odbornici ne mogu iznjeti svoj stav..."

Navode i da su odbornici GP URA zajedno sa ostalim opozicionim kolegama koji su napustili zasijedanje otišli u naselje Rakonje gdje su dali podršku građaninu Daliboru Vlahoviću, koji je kako su saopštili već dva dana spriječen da radi i "trpi torturu od Poreske uprave".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.