Opština Berane

Opština Berane osudila napad na Igora Tomkića

"Slučaj Tomkića i djevojčice šalju poruku da kriminal i nasilje i dalje predstavljaju problem za Berane, ali i državu"

„Opština Berane najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića, našeg sugrađanina, i poziva sve nadležne organe da odgovaraju oni koji su ovo djelo napravili, kao i da se utvrde sve prethodne činjenice koje su dovele do toga. Ujedno, javno pozivamo da se utvrdi zbog čega porodici Tomkić nije pružena adekvatna zaštita u prethodnom periodu, ako se uzme činjenica da su i ranije bio meta napada", saopšteno je iz Opštine Berane.

Iz Opštine ističu da pomenuti događaj ne predstavlja izolovan slučaj u Beranama, i ne žele da ga bilo ko doživljava kao nacionalistički ispad.

"Podsjećamo da je Berane bilo i ostalo harmoničan, multietičan grad i to smo dokazali i u ranijim, mnogo težim vremenima, kada su vrata ovoga grada bila otvorena za raseljena lica svih nacionalnosti. U tom pravcu ne želimo da bilo ko Berane predstavlja kao sredinu netrpeljivosti, netolerancije ili loših međunacionalnih odnosa. Takvu vrstu optužbe, ma od koga dolazila, sa indignacijom odbacujemo, i doživljavamo kao smišljenu, zlonamjernu činjenicu, uz očigledno skrivanje suštinskih problema", kazali su iz Opštine.

Ono što je simptomatično kako dodaju, jeste da je Tomkić i ranije prijavljivao da su njemu prijetili, "i na žalost, organi koji su dužni da mu garantuju bezbjednost su bili i u obavezi da to učine". 

"Sa svim ovim činjenicama, bio je upoznat i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je bio u komunikaciji sa Igorom Tomkićem, i u toku sa njegovim problemom.

I na samom kraju želimo da pošaljemo poruku da je Berane bilo i ostalo nacionalno tolerantan grad, otvoren za sve dobronamjerne ljude. Ali ovaj slučaj, zatim slučaj sa djevojčicom koji je potresao cijeli grad odslikava dijelom i stanje u kojem se trenutno nalazi društvo, i što je još gore šalje poruku da kriminal, nasilje, prodaja i konzumiranje droge, nošenje vatrenog oružja još uvijek predstavljaju veliki problem za naš grad, ali i državu u cjelini", kažu iz beranske Opštine.

Pozvali su bezbjedonosne organe da ovakvi i slični nemili događaji ne budu vezani "za ime naših Berana, kao što vas podsjećamo da je svojevremeno i prvi čovjek ovoga grada bio meta nasilnika i huligana".

"Svako treba da odgovara za činjenje ili nečinjenje. Porodica Tomkić, kao i svaka druga društveno odgovorna familija, mora da uživa svu bezbjednost ovoga grada i ove države. Bezbjednost građana mora biti  interes svih nas, kako lokalne uprave, tako i državnih organa, jer samo bezbjedan i miran grad je garant dobrih međuljudskih i svakih drugih odnosa.

Opština Berane još jednom poziva Upravu policije, tužilaštvo i sudske organe da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, do kraja ispitaju ovaj slučaj“, stoji u saopštenju za javnost Biroa sa odnose sa javnošću Opštine Berane

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.