Kašćelan formirao Savjet za privredni razvoj Cetinja

Kašćelan formirao Savjet za privredni razvoj Cetinja

Savjet gradonačelnika Prijestonice Cetinje za privredni razvoj, kojeg čine istaknute ličnosti iz privrede, turizma, arhitekture i urbanizma, održao je konstitutivnu sjednicu.

"Savjet je formiran na inicijativu gradonačelnika Aleksandra Kašćelana, a trebalo bi da ima savjetodavnu ulogu s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja ekonomske saradnje, jačanja javno-privatnog partnerstva i privlačenja novih investicija.

Savjet bi trebalo da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unaprjeđenje uslova za poslovanje", saopšteno je iz Prijestonice.

Zadatak Savjeta je da ukazuje na potrebe i prepreke koje lokalna privreda ima prilikom poslovanja, da savjetuje gradonačelnika prilikom odlučivanja u vezi sa ekonomskim razvojem i razvojnim programima, ali i da sarađuje sa Senatom Prijestonice i da učestvuje u izradi lokalnih razvojnih dokumenata.

"Na konstitutivnoj sjednici dogovoreno je da se Savjet sastaje svake druge sedmice, a već na narednoj sjednici, koja je zakazana za prvu sedmicu aprila, očekuju se konkretni prijedlozi ka gradonačelniku", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.