Očekuju brzu reakciju institucija u cilju zaštite porodice Tomkić

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore osudilo napda na Tomkića

Očekuju brzu reakciju institucija u cilju zaštite porodice Tomkić

Povodom jučerašnjeg napada na Igora Tomkića iz Berana Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore izrazilo je duboko žaljenje i izrazitu zabrinutost te najoštrije osudilo "takav kukavički čin, koji nije samo atak na fizički integritet jedne osobe samo zbog toga što je hrvatske nacionalnosti, nego i na temelje multinacionalne, multikonfesionalne i građanske Crne Gore".

"Ovom nemilom događaju ne znaju se nalogodavci, ali znaju počinitelji koji su brzom reakcijom uhićeni, a zna mu se i  motiv- Igor Tomkić mučki je napadnut samo zbog toga što se izjašnjava kao Hrvat.    

 Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  kao krovna institucija hrvatskoga naroda u Crnoj Gori  zahtjeva od svih institucija države Crne Gore i apelira na nadležne sudske organe  da se što brže  procesuiraju počinitelji i eventualni nalogodavci ovog zlodjela koje Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  na temelju činjenica ne može drukčije okarakterizirati nego kao zločin iz mržnje", navodi Zvonimi Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

On ističe i da očekuju brzu i učinkovitu reakciju mjerodavnih institucija u cilju zaštite porodice Tomkić.

"Mi kao legitimni predstavnici hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, ali i kao lojalni građani državi Crnoj  Gori, smatramo da svi mi kao društvo  ne možemo,  ne bismo trebali i nipošto ne smijemo dopustiti da bilo tko od građana Crne Gore zbog svoje nacionalne i vjerske pripadnosti trpi bilo kakvu  diskriminaciju, ugnjetavanje i torturu u državi u kojoj živi i koju bez daljnjega doživljava kao svoju", poručio je Deković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.