Tivat primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda
Sa sastanka, foto: Kabinet ministarke

Posjeta Vučinović opštini Tivat i aerodromu Tivat

Tivat primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović, tokom radne posjete Opštini Tivat, sastala se sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, rukovodiocem Službe zaštite i spašavanja Zoranom Barbićem, direktorom Komunalnog preduzeća Vladom Đukićem, kao i predsjednicom Komisije za elementarne nepogode opštine Radmilom Kilibardom.

Sagovornici su upoznali ministarku Vučinović sa svojim nadležnostima, kao i stanjem na teritoriji opštine, stavljajući akcenat na preventivne mjere koje opštinske službe preduzimaju kod pojave elementranih nepogoda.

Predsjednik Opštine Siniša Kusovac je kazao da se iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera, koje u krajnjem, rezultiraju smanjenjem rizika od potencijalnog nanošenja većih šteta, kao posljedica savjesnog rada opštinskih službi.

20190318TivatMinistarkabezportfeljaMarijaVucinovicsastanaksarukovodstvomOpstine4

Vučinović je izjavila da iz opštine Tivat pristiže veoma mali broj zahtjeva za nadokanadu štete.

"Što je donekle i zasluga opštinskih službi, tako da opština Tivat može biti primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda", kazala je Vučinović.

Tokom radne posjete, ministarka je obišla Aerodrom Tivat, gdje se sastala sa direktorom Radovanom Marićem, savjetnikom izršnog direktora Aerodroma Crne Gore Draganom Radulovićem, kao i zamjenicom direktora Aerodroma Tivat Sanjom Mičić.

MinistarkaVucinivocposjetaaerodromuTivat

 Marić je kazao da u predstojećoj sezoni to preduzeće planira da opsluži preko 1,3 miliona putnika i nekoliko hiljada vazduhoplova različitih kategorija, dodajući da će  da će se, uz neophodne intervencije na manevarskim površinama i novim Terminalom 2, podići sigurnost vazdušnog saobraćaja na viši nivo i u relativno kratkom periodu dočekati i dvomilioniti putnik.  

Vučinović je izrazila zadovoljstvo rezultatima koji se očekuju tokom predstojeće turističke sezone, kao i svim naporima i aktivnostima koje je, u tom cilju, preduzeo kompletan menadžment Aerodroma Crne Gore.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.