Maloljetnici čekaju odluku suda u  Centru „Ljubović“

Trojica od petorice

Maloljetnici čekaju odluku suda u Centru „Ljubović“

Iako je bilo planirano, tužilaštvo juče nije uzelo iskaz od dvanaestogodišnje djevojčice iz Berana koja je nekoliko mjeseci, kako se sumnja, bila žrtva brutalnog nasilja petorice dječaka između 12 i 16 godina, tako da istražitelji još nemaju cjelovitu sliku užasnih događaja u nedovršenom hotelu nedaleko od škole, piše Pobjeda.

Trojica od petorice dječaka, po nalogu suda, upućena su u Podgoricu, u specijalnu ustanovu za maloljetne prestupnike, odnosno za djecu sa problemima u ponašanju Centar „Ljubović“, gdje će ostati neko vrijeme.

Dvojica dječaka koji su mlađi od 14 godina nijesu krivično odgovorni i oni su na slobodi.

Direktorica “Ljubovića“ Mirjana Đukić kazala je Pobjedi da su dječaci pod posebnim režimom. Svaki je u zasebnoj sobi i ne smiju napuštati ustanovu.

“Čekamo da se uključi i Centar za socijalni rad. Obavijestili smo ih da su dječaci kod nas i radićemo planove za njihov tretman. Oni su, za sada, pod posebnim režimom, koji je zatvoreniji nego za drugu djecu”, kazala je Đukić.

Koliko će dječaci ostati u Centru “Ljubović“, kako je rekla, još ne zna, a o tome odlučuje sud.

“Koliko će ostati ne znamo i hoće li im izreći mjeru i koju. Ustanova za smještaj brine o njima kada ih dovedu. Obavještavamo sud o tome kakvi su i kako se ponašaju”, naglasila je Đukić.

Na pitanje kako se ponašaju, rekla je da su mirni i da ne prave nikakve probleme.

Protiv trojice dječaka, koji imaju od 14 do 16 godina, državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj prošlog četvrtka podigla je optužnicu zbog sumnje da su zlostavljali dvanaestogodišnju školsku drugaricu i odredila im zadržavanje u trajanju od 72 sata.

Sutkinja za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac naložila je u nedjelju da dječaci budu privremeno smješteni u Centar „Ljubović“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.