Vučić traži aboliciju i oslobađanje uhapšenih na protestu, ali ne i onih sa testerom
Aleksandar Vučić

Vučić traži aboliciju i oslobađanje uhapšenih na protestu, ali ne i onih sa testerom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsjedništva.

Vučić je, međutim, rekao da nikad neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce.

Prethodna dva dana policija je privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS-a. Sedam osoba je osuđeno pred Prekršajnim sudom.

Tri osobe su zadržane zbog sumnje da su nasilno ušle u RTS, prijetile motornom testerom, razbile staklo i bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u javnom servisu i policijskim službenicima. 

Vučić je prethodno, povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančič da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili prije proteklog vikenda, istakao da je i on to govorio i da su to evropske norme. 

"Pa, to sam i ja rekao, niste mi vjerovali da su to evropske norme. Rekao sam: možete da šetate koliko hoćete, sve je u redu, ali nasilje ne može i to je sve što imam da kažem", rekao je Vučić novinarima, posle otvaranja međunarodne konferencije "20 godina nakon bombardovanja Jugoslavije - lekcije za evropsku bezbjednost u 21. veku".

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.