Stoltenberg:  Razumijem da je bombardovanje SRJ bolna i teška tema, zadatak bio da se prekine humanitarna katastrofa
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Razumijem da je bombardovanje SRJ bolna i teška tema, zadatak bio da se prekine humanitarna katastrofa

NATO se neće povući iz baze Bondstil i zaštitiće sve građane Kosova i Metohije, izjavio je generalni sekretar te alijanse Jens Stoltenberg.

“Tu smo da štitimo sve ljude uključujući srpsku zajednicu”, rekao je Stoltenberg u intervjuu za TV Prvu i istakao da NATO nema planova da smanji prisustvo svojih trupa na Kosovu.

Na pitanje kako gleda na NATO bombardovanje SRJ, dvije decenije kasnije, Stoltenberg je naveo da je zadatak NATO bio da se prekine rat i humanitarna katastrofa, ali i spriječi gubitak civilnih života. 

“Svaki gubitak civilnih života je velika tragedija”, kazao je zvaničnik i dodao da razumije da je bombardovanje i danas bolna i teška tema. 

Kazao je da ne očekuje od Srbije da zaboravi prošlost, ali da bi trebalo gledati i u budućnost i mogućnosti saradnje. 

“Evropa je puna zemalja koje imaju komplikovanu prošlost, ali su našle načine da zajedno napreduju i idu u budućnost”, rekao je NATO zvaničnik i naveo primjer Švedske i Norvešle, Francuske i Njemačke. 

Kako je rekao, NATO poštuje stav Srbije da ne želi da bude član alijanse i ostane neutralna, ali isto tako poštuje to što Srbija želi da bude partner NATO u borbi protiv terorizma, poplavama i slično. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.