Holandija: Pucnjava u tramvaju, najmanje troje mrtvih i 9 ranjenih, potraga za napadačem porijeklom iz Turske (VIDEO)
Foto:Twiter

Utreht

Holandija: Pucnjava u tramvaju, najmanje troje mrtvih i 9 ranjenih, potraga za napadačem porijeklom iz Turske (VIDEO)

Gradonačelnik Utrehta saopštio je da su najmanje tri osobe poginule, a devet ranjeno u pucnjavi koja se danas dogodila u centru tog holandskog grada u tramvaju, javlja Anadolija pozivajući se na AP.

Holandska policija saopštila je da traga za Gokmanom Tanisem koji je osumnjičen da je jutros izveo oružani napad u centru Utrehta.

Policija je saopšila da je za napad osumnjičen 37-godišnji Gokman Tanis koji je porijeklom iz Turske te su građani pozvani da policiji jave ako imaju bilo kakve informacije o njegovoj lokaciji.

Policija je objavila sliku muškarca s bradom koji sjedi u javnom prevozu i pozvala građane da mu ne prilaze ako ga primijete.

Untitled

Policija je pokrenula potjeru za napadačem i ne odbacuje moguće terorističke motive, kao ni mogućnost da iza napada stoji više počinilaca.

Podignut je bijeli šator na mjestu gdje se vidjelo kako tijelo leži pored tramvaja (naslovna fotografija).

Holandske vlasti podigle su maksimalno upozorenje na terorističku prijetnju u gradu, a vojna policija je uvela i maksimalne mjere sigurnosti na aerodromima i u blizini važnijih objekata u Holandiji.

2019031823549586242718074Web

Foto:Anadolija

Portparol policije Bernhard Jens saopštio je da još uvijek nema uhapšenih osoba, a da se pretpostavlja da je počinilac s mjesta napada pobjegao vozilom.

Njemačke vlasti su uvele maksimalne mjere sigurnosti na granici s Holandijom. Iz njemačke policije su saopštili da su uspostavili kontakt s holandskim kolegama i da imaju opis napadača.

Napad se dogodio rano jutros na periferiji grada, a policija je blokirala ulice oko mjesta napada, prenosi Rojters.

merlin15226361121fb15f54a034247ad4a48303c220192jumbo

Foto:Getty images

Antiteroristička jedinica policije i ambulantne ekipe su na mjestu događaja.

Holandski premijer Mark Rutte situaciju je opisao kao veoma zabrinjavajuću.

1142

Foto:AP

Portparol policije izjavio je da se incident dogodio u ili blizu tramvaja na Skveru 24. oktobar, koji je nakon incidenta zatvoren, prenosi CNN. 

Pucnjava se dogodila u 10.45 po lokalnom vremenu, a nad mjestom incidenta kruže helikopteri, prenosi Irving standard. 

Kako se navodi, incident se dogodio nedaleko od bolnice Oudenrijn.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.