Demonstranti probili policijski kordon, Vučić: Srbija će očuvati stabilnost, makar poginuo
Foto: Anadolija

Demonstranti probili policijski kordon, Vučić: Srbija će očuvati stabilnost, makar poginuo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, reagujući na dešavanja povodom upada demonstranata u Radio-televiziju Srbije, da država neće dozvoliti nasilje i ugrožavanje bilo koga i da će oni koji su učestvovali u nasilju krivično odgovarati.

"Nikada nećemo dozvoiliti da manjina od 5.000 ili 10.000 upravlja Srbijom, jer je nasilna", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su demonstranti tokom konferencije probili sve ograde ispred Predsjedništva Srbije i da ih ima 1.023 i da "samo čekaju kada će da upadnu", a da će ih on čekati.

Vučić je rekao da će šta god da se desi Srbija očuvati stabilnost, makar poginuo.

On je rekao da je iz Srbije poslata slika koju vlast ne želi da šalje, ali da je ponosan na policiju koja je sa mnogo strpljenja izvela lidere opozicije iz RTS-a na najmirniji način.

Vučić je dodao da su u RTS-u bili lideri opozicije, dok su ispred zgrade bili građani koji drugačije misle. 

On je tokom konferencije "predsjednika Dveri Boška Obradovića "nazivao fašistom, a osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa tajkunom".

Upitan da li bi u Srbiji moglo da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić je rekao: "Ne mislim da smo danas dalje od vanrednih parlamentarnih izbora nego što smo bili juče".

Vučić je pozvao i ljude sa Kosova da ne dolaze u Beograd, jer su prema njegovim riječima krenuli "da ga brane", ali da za tako nešto nema potrebe.

Demonstranti probili policijski kordon, došli kamionom sa razglasom do Predsjedništva Srbije

Veliki broj građana okupio se danas oko Predsjedništva Srbije u Beogradu kako bi izrazio protest protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je Vučić držao konferenciju za medije, a demonstranti su uspjeli da poruše ograde oko zgrade Predsjedništva i da probiju policijski kordon i kajmion sa razglasom dovezu ispred zgrade.

2019031723547909742682733Web

Demonstranti su uspjeli da probiju policijski kordon, u Ulici kneza Miloša i da kamion sa razglasom dovezu ispred Predsjedništva Srbije, a tokom njihovog prolaska policija je upotrebila suzavac kako bi probala da spriječi jednog od lidera opozicije Boška Obradovića i kamion da prođe do Predsjedništva Srbije.

2019031723547909742682737Web

Lider "Levice Srbije" Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu policija upotrebila nasilje i nad poslanikom Boškom Obradovićem, a svi lideri Saveza za Srbiju pozvali su okupljene na miran i nenasilan vid borbe.

Obradović je novinarima ispred jednog od ulaza u Predsjedništvo Srbije rekao da se građani neće skloniti dok Vučić ne da ostavku.

Vučić je prethodno održao konferenciju za medije, a svi mediji koji su pratili konferenciju nakon kraćeg zadržavanja po završetku obraćanja, izašli su iz zgrade Predsjedništva Srbije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.