Glavni grad razmišlja o uvođenju električnih autobusa
Ilustracija

To bi dovelo do smanjenja korišćenja konvencijalnog goriva, koje je skupo

Glavni grad razmišlja o uvođenju električnih autobusa

Uvođenjem električnih autobusa u saobraćaj riješio bi se problem gradskog prevoza, koji trenutno nije nešto što zadovoljava potrebe građana i Glavni grad već razmišlja o ovoj soluciji, saopštila je Lazarela Kalezić, sekretar za saobraćaj, piše Dan.

“Klima Podgorice ne bi dozvoljavala da to bude samo ova vrsta autobusa, bilo bi dobro da razmišljamo i o kombinovanim autobusima. Gradovi koji imaju sličnu klimu prave kombinaciju električnih i autobusa na gas ili na nekom drugom alternativnom gorivu”, navela je Kalezić.

Ističe da sadašnji gradski prevoz prouzrokuje mnoge probleme, između ostalog zagađenost vazduha, te navodi da su u saobraćaju autobusi koji su stari i nijesu komforni.

“U Podgorici imamo 109 autobusa koji pokrivaju 29 linija. Rentabilnost gradskog prevoza svuda u svijetu je upitna. Razmišljamo da uvedemo električne autobuse i to bi dovelo do toga da smanjimo korišćenje konvencijalnog goriva, koje je skupo. Takođe, razmišljamo o tome da se negdje pojača uloga grada kada je prevoz u pitanju”, navodi Kalezić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.