Diplome iz Tutina prednjače u Domu starih u Pljevljima?
Dom starih Pljevlja

Diplome iz Tutina prednjače u Domu starih u Pljevljima?

Iako u Pljevljima kruže priče da prilikom zaposlenja medicinskog osoblja u Domu starih prednost imaju oni koji su diplomu medicinskog tehničara vanredno stekli u Tutinu, direktorica ove ustanove Mersida Aljićević nije Danu direktno odgovorila na pitanje koliko je osoba sa diplomom iz Tutina zaposleno u pomenutoj ustanovi.

U gradu na Breznici javna je tajna da se veliki broj dojučerašnjih ugostitelja, trgovaca i drugih lica sa srednjom školom uspješno prekvalifikuje u Tutinu.

“U JU Dom starih “Pljevlja” zaposleno je ukupno osam medicinskih sestara/ tehničara. Zaposleni koji su se obrazovali u inostranstvu posjeduju rješenje Ministarstva obrazovanja Crne Gore o priznavanju inostrane diplome”, kazala je Aljićević, naglasivši da su netačne tvrdnje da ne dozvoljava uvid u dokumentaciju licima koja su učestvovala na konkursu, ali nijesu primljena.

Aljićevićeva tvrdi da ona svim učesnicima konkursa, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, omogućava da se upoznaju s dokumentacijom onih koji su primljeni na posao.

“Trideset osoba je zaposleno u JU Dom starih Pljevlja”, dodala je Aljićevićeva.

Od učesnika na konkursima za posao u Domu za stara lica koji su odbijeni, a koji tvrde da su umjesto njih primljeni oni s diplomama iz Tutina, Dan je dobio i odluke direktorice Aljićević koja navodi da su primljene medicinske sestre stekle obrazovanje u “renomiranim obrazovnim ustanovama”. Osobe koja su tom listu dostavile pomenute odluke željele su da se njihova imena ne pominju, ali su im dali i svoja svjedočanstva kako bi se uvjerili da su oni medicinsku školu završili u Podgorici i Beranama i da su imali odličan uspjeh, kao i da imaju radno iskustvo.

Dan je pokušao da kontaktira i srednju školu u Tutinu, ali se niko nije javljao. Na zvaničnom sajtu te ustanove navodi se da se radi o privatnoj školi, kao i da je moguće izvršiti prekvalifikaciju sa drugog smjera na medicinski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.