Beograd: Demonstranti ušli u zgradu RTSa (VIDEO)
Foto:N1

Beograd: Demonstranti ušli u zgradu RTSa (VIDEO)

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona", predvođeni liderima opozicije, upali su u zgradu Radio-televizije Srbije u Beogradu i zahtijevaju uživo uključenje u program.

Oni su oko 20 časova, tokom trajanja Dnevnika 2, ušli u zgradu RTS-a iz Aberdareve ulice.

Ubrzo nakon toga stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije koji su raspoređeni po hodnicima Radio-televizije Srbije. Oni su spriječili demonstrante da se sa nižih spratova popnu gore.

Demonstranti su hodnike Radio-televizije Srbije izlijepili trakama, polomili stakla i poručili da žele da se uključe uživo u program, prenio je Rts.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović poručio je da će svako ko se poslužio nasiljem prilikom upada demonstranta u RTS odgovarati pred zakonom prekršajno i krivično.

Stefanović je na vanrednoj kofrenciji za novinare reka da je pad učesnika demonstracija iziazvao veliku nervozu kod lidera Saveza za Srbiju.

"Dogodilo se ono na što smo apelovali da se ne dogodi. Dogodilo se nasilje", rekao je Stefanović.

Njihove pristalice demolirale su prizemlje zgrade RTS-a, prijetili novinarima, primjenjivali nasilje na svakom mjestu, naveo je Stefanović.

Demonstranti su poručili da ostaju u RTSa sve dok se ne omogući gostovanje organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u programu RTS-a.

Lider SZSa Draga Đilas je kazao da su građani spontano ušli u zgradu i da to nije bila sinhronizovana akcija.

Lider Dveri Boško Obradović je takođe kazao da je ulazak u zgradu ideja građana, jer "svi smo mi Jedan od pet miliona".

 



"Mi tražimo ono što nam pripada i oni su to rekli u svom sloganu Vaše pravo je da znate sve, mi smo došli večeras po to naše pravo", kazao je Obradović.

On je u uključenju za televiziju N1 rekao da je video odgovor direktora RTS-a Dragana Bujoševića da im se ništa ne dozvoli.

"Video sam svojim očima Bujoševićevu poruku koja glasi nećemo im ništa dovoliti, u 21 policija će ih izbaciti iz zgrade", rekao je Obradović.

Đilas je kazao da je dobio obećanje od policije da neće napadati grđjane i da oni koji su ušli u zgradu nisu ništa razbili ili nekoga napali.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.