Građani Novog Zelanda ostavili cvijeće na mjestu ubistva muslimana tokom džuma-namaza (FOTO)
Foto: AA

Građani Novog Zelanda ostavili cvijeće na mjestu ubistva muslimana tokom džuma-namaza (FOTO)

Građani novozelandskog Krajstčrča, u kojem je, u petak, izveden teroristički napad, položili su cvijeće u blizini džamije Al Nor, jedne od dvije u kojima je izveden napad,

Na ovaj način su odali počast žrtvama napada koji je izveden, u petak, u vrijeme džuma-namaza, molitve muslimana petkom, javlja Anadolija.

2019031623546092942637561Web

Foto: AA

Napadi u džamijama Al Nor i Linvud izvedeni su u razmaku od deset minuta. Ubijeno je najmanje 49 osoba, više od 20 povrijeđeno.

Lokalni mediji navode da se među poginulima nalaze i petogodišnja djevojčica i njen otac, koje je ubio terorista tokom napada.

2019031623546092942637557Web

Foto: AA

Muškarac koji je preuzeo odgovornost za napad je da je 28-godišnji Australijanac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.