Bugarska će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na putu ka EU
ilustracija

Bugarska će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na putu ka EU

Bugarska će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na putu evropskih integracija, a naročita posvećenost u razmjeni iskustva iz procesa pristupanja dodatno učvršćuje odnose dvije prijateljske zemlje, poručeno je sa prvog susreta ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovane ambasadorke Republike Bugarske u Crnoj Gori, Meglene Plugčijeve- Aleksandrove.

Zahvalivši na podršci koju je Bugarska pružala Crnoj Gori na putu NATO integracija Nuhodžić je ocijenio da je iskustvo Bugarske u nastavku našeg puta ka Evropskoj uniji važno i podsticajno za dalji napredak ka ispunjenju strateških ciljeva naše zemlje. 

Sastanak je bio prilika i da ministar Nuhodžić bliže upozna ambasadorku sa aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova, naročito u dijelu nadležnosti iz pregovaračkog poglavlja 24, kao i da se sagovornici osvrnu na dosadašnju saradnju dva resora unutrašnjih poslova i policije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave.

GetImage

Sa sastanka

Zajednički je ocijenjeno da je kvalitet dosadašnjih odnosa bio na visokom nivou, kroz projekte i inicijative na regionalnom planu, kao i u dijelu bilateralne saradnje policije i sektora vanrednih situacija.

Ambasadorka Plugčijeva-Aleksandrova izrazila je spremnost da se kroz nove aktivnosti dodatno unaprijedi saradnja u oblasti bezbjednosti i civilne zaštite i iskazala uvjerenje da će temelji saradnje postavljeni u prethodnom periodu biti dobar osnov za nastavak i unapređenje odnosa dvije zemlje. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.